Historien om TakeMe design lamper

Brugerdrevet dansk design

Enkel og elegant løsning på stort problem

Idéen til TakeMe lampen opstod i et samarbejde med Designer Morten Hedegaard.

Hos ARCHII samarbejder vi med en række designere og arkitekter om indretning og belysning til hoteller og restauranter, og de fleste steder havde man store problemer med den faste bordindretning i serveringslokalerne. Som regel monteres lamperne i loftet, og bordplaceringen afstemmes så herefter. Hermed fastlåses opsætningen, og det bliver utroligt svært at tilpasse set-up’et til de mange skiftende arrangementer og situationer, serveringslokalet skal bruges til.

På de mange varme sommeraftener var der fx heller ikke mulighed for at flytte borde ud på terrassen uden at der skulle trækkes en masse ledninger til belysning.

Problemstillingen var altså ret enkel: der skulle skabes fleksibilitet i bordopstillingen. Så vi mødte udfordringen med en lige så enkel løsning: en transportabel og genopladelig bordlampe.

TakeMe var født.

Kontinuerlig konceptudvikling

ARCHII designede den første version af TakeMe i 2016, og efter løbende opgraderinger er vi nu på 3. generation. En af de væsentligste ændringer er batteriet, der er blevet betydeligt kraftigere og mere holdbart, så det nu kan præstere hele 24 timer på højeste lysstyrke og samtidig levere strøm til genopladning af mobiltelefoner og tablets. Desuden har vi forbedret TakeMe’s funktionalitet med en tre-trins dæmpning, som gør det muligt at afstemme lyset efter formålet og stemningen.

Stigende efterspørgsel fra gæsterne

Efterhånden som TakeMe bredte sig til flere og flere hoteller og restauranter, begyndte en række gæster også at spørge om, hvor de kunne købe den smarte lampe. Interessen kom både fra private brugere, som fx manglede noget flot lys til grillaftenerne i haven, og fra erhvervsdrivende, fx butiksindehavere som med TakeMe kunne lave flotte salgsudstillinger udendørs i den mørke tid. I første omgang blev TakeMe sat til salg via hotellernes egne butikker, men for at imødekomme den stadig stigende efterspørgsel oprettede vi i 2019 også en webbutik, hvor alle nemt kan bestille TakeMe.